game nieuws Log in

Black Mirror | Pixel Vault

De nieuwste Black Mirror-productie is nog maar net uit of het heeft al een rechtszaak veroorzaakt. De serie heeft namelijk wat weg van de Choose Your Own Adventure-boeken. De uitgever van het Choose Your Own Adventure-merk gaat Netflix nu aanklagen.

The Hollywood Reporter meldt dat Chooseco LLC de streamingdienst Netflix gaat aanklagen voor het onterecht gebruiken van diens concept. In diens klacht benoemt het het feit dat Netflix met opzet het merk heeft gebruikt om winst te maken. De boekenserie stamt uit de jaren 80 en 90. De duistere en soms zelfs onpasselijke inhoud van de serie besmeurt het positieve merk van Chooseco.

In een van de scenes vertelt het hoofdpersonage dat de videogame Bandersnatch gebaseerd is op het Choose Your Own Adventure-boek. Volgens de uitgever mag alleen 20th Century Fox een serie gebaseerd op het merk maken. Netfix heeft in 2016 geprobeerd een vergunning te krijgen, maar kreeg deze uiteindelijk niet. Daarnaast heeft Chooseco een brief gestuurd naar Netflix voordat de serie werd uitgebracht.

Chooseco vraagt minstens 25 miljoen dollar van Netflix’s winst voor het belasten van diens merk, oneerlijke competitie en het verkeerd uitdragen van het Choose Your Own Adventure-concept.



Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *