Neppe versie van Minecraft hackt je telefoon

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Neppe versie van Minecraft hackt je telefoon

Er staat momenteel een niet-officiële versie van Minecraft in de Android market. Mensen die deze app aanschaffen lopen het risico op een gehackte telefoon.

PCMag bericht dat internet beveiligingsbedrijf F-Secure een waarschuwing heeft uitgegeven voor een trojan horse bevattende versie van Minecraft. Deze is goedkoper dan de officiële Minecraft: Pocket Edition. De makers van de app proberen op deze manier mensen in de val te lokken.

De applicatie bevat de echte versie van Minecraft, maar ook een extra bestand die de app toestemming geeft tot het versturen van SMS-jes naar betaalde diensten. Mojang’s code voor de officiële Minecraft app bevat beveiligingen tegen dit soort systemen, maar toch hebben een aantal onbekende mensen dit weten te omzeilen.

“De officiële Minecraft app bevat een controle in de code die de handtekening verifieert waarmee de APK wordt getekend. Als het niet Mojang is, dan werkt het niet. Toch hebben een aantal mensen dit weten te omzeilen.”, aldus F-Secure. De vervalste versie van de app kost ongeveer de helft van de officiële prijs en komt uit op 2,50,-.