game nieuws Log in

Metro: Exodus | Pixel Vault

Deze week werd bekend dat Metro Exodus niet verschijnt op Steam en deze beslissing van THQ Nordic zorgde voor heel wat commotie onder fans. Hoewel pre-orders op Steam gehonoreerd worden, zijn een groot aantal fans niet blij mee.

Het komt wel vaker voor dat spelers hun ongenoegen uiten door middel van review bombing, maar dat is voor Metro: Exodus niet mogelijk. Ten eerste is de game nog niet uit, maar gaat dus ook niet meer verschijnen op Steam. Toch hebben enkele spelers een andere manier gevonden om hun kritiek te uiten op de exclusieve deal met Epic Games.

Dat doen ze door eerdere Metro-games te voorzien van een heleboel negatieve reviews. Daardoor worden beide games bestempeld als ‘grotendeels negatief’. Beide games waren grotendeels positief ontvangen voordat het bombardement aan negatieve reviews begon.

Deze tactiek van ongenoegen uiten is ondertussen een zodanig bekend fenomeen, dat Steam reeds actie heeft ondernomen. Wanneer een te grote stijging in reviews wordt waargenomen, verschijnt er een melding op de pagina van de game. Die melding kun je op de pagina’s van Metro 2033 en Metro: Last Light terugvinden.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *