Need for Speed komt op 15 maart naar de pc

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Need for Speed komt op 15 maart naar de pc

Electronic Arts heeft vandaag aangekondigd dat Need for Speed op 15 maart naar de pc zal komen. De pc-versie zal onder andere 4K-graphics ondersteunen en spelers de beschikking geven over handgeschakelde wagens.

Het nieuws werd vandaag aangekondigd in een trailer, toepasselijk op het nummer Get Low. Daarbij wordt ook meteen duidelijk dat de game er op de pc nog strakker en vloeiender uit zal zien dan op de consoles. Dit komt voornamelijk door het feit dat de game nu 4K-graphics heeft en een ontgrendelde frame rate. Wat de precieze specificaties zijn voor de pc-versie is echter nog niet duidelijk.

Daarnaast krijgt de game op de pc ondersteuning voor verschillende controllers en stuurwielen, zoals die van Logitech en Thrustmaster. Ook krijgt de game de mogelijkheid tot manueel schakelen; op de consoleversies was dit niet het geval, wat niet door iedereen kon worden gewaardeerd. Volgens EA krijgen de consoles na de release van de pc-versie een update die dezelfde mogelijkheid biedt.

Ook alle gratis verschenen content op de consoles zal voor de pc beschikbaar komen. Vanaf 15 maart kunnen spelers aan de slag met de game op de pc. Als je echter lid bent van Origin Access kun je al op 10 maart aan de slag met de game.