Log in

Er deden al langer geruchte de ronde, maar nu is er door een medewerker van Naughty Dog bevestigd dat de PAL-versie van The Last of Us inderdaad censuur bevat. Volgens de studio heeft dit te maken gehad met de regelgeving in bepaalde PAL-gebieden zoals Duitsland.

Het verlossende antwoord op de vraag of de game inderdaad censuur bevatte is afkomstig van één van Naughty Dogs haar community managers: “De goor en geweldsclassificaties zijn onderwerp van verschillende lokale classificatiebureau’s, dus hebben we de game licht aan moeten passen om aan al deze eisen te voldoen,” zo verteld de community manager, “Als je de Amerikaanse versie importeert, zal deze niet gecensureerd zijn, maar de Europese / Britse versie wel.”

Volgens Naughty Dog is de singleplayer-campagne van de game overal identiek en zijn de wijzigingen alleen te vinden in de multiplayer-modus van de game. Zo heeft de multiplayer in Europa veel minder bloed en kunnen spelers niet hun ledematen verliezen, waar dat in Amerika wel kan. Volgens de ontwikkelaar kunnen ze niets doen aan de regelgeving van lokale instanties, maar het heeft nog niet gereageerd op een verzoek tot implementatie van de mogelijkheid om de goor uit te zetten, om zo toch alle content te kunnen tonen aan alle gebieden.

Veel spelers zijn niet blij met de keuze van Naughty Dog, ook omdat dit vooraf niet is aangegeven door de ontwikkelaar. Spelers hebben via de forums aangegeven dat ze dan liever de game hadden geïmporteerd in plaats van lokaal hadden gekocht. Daarnaast roept het vragen op waarom Naughty Dog deze maatregelen heeft genomen voor heel de PAL-regio ondanks de liberale regelgeving rondom geweld in media in onder andere Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie