Morbius the Living Vampire-film in de maak

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Morbius the Living Vampire-film in de maak

Sony is van plan om in 2020 een film rondom Morbius the Living Vampire uit te brengen. Hiermee lanceert Sony zijn eigen Spider-Verse. Jared Leto gaat de titelrol vertolken. 

De laatste tijd gaan er steeds meer films rondom andere karakters uit het Spider-Man-universum in productie. Zo komt er een Kraven the Hunter-film en is Venom net uitgebracht. De volgende film moet gaan over Morbius.

In een gesprek met Collider spraken Avi Arad en Matt Tolmach over de Morbius-film. Burk Sharpless en Matt Sazama werken momenteel nog aan een scenario. In de planning staat dat de productie van de film vanaf februari 2019 van start moet gaan. Mocht deze deadline gehaald worden, dan kunnen we de film begin 2020 verwachten. Jared Leto, die eerder de rol van de Joker speelde in Suicide Squad, gaat Morbius vertolken.

Morbius the Living Vampire vertelt het verhaal van Michael Morbius, een Nobelprijswinnaar en biochemicus. Nadat Michael zichzelf probeert te genezen van een zeldzame bloedziekte, gaat het mis. Door een experimentele behandeling met vampiervleermuizen en elektroconvulsietherapie krijgt hij de krachten en bloedlust van een vampier. Morbius speelde vaak een gastrol in de strips en tv-series maar heeft ook zijn eigen strip gekregen.