Moore: PS4 Neo en Project Scorpio geweldig voor industrie

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Moore: PS4 Neo en Project Scorpio geweldig voor industrie

Met een nieuwe lichting consoles in aantocht worden worden ook ontwikkelaars en uitgevers steeds meer uitgesproken. In een interview geeft EA-topman Peter Moore aan dat de uitgever ontzettend enthousiast is over de nieuwe consoles.

In de meest recente uitzending van IGN Unfiltered, welke morgen zal verschijnen, spreekt de topman van Electronic Arts over de nieuwe consoles. Tijdens het gesprek geeft hij aan dat de upgrades “absoluut” goed zijn voor de industrie. Moore geeft daarbij aan dat er “een hoop opgewondenheid was toen ze werden aangekondigd” en dat het “de generatie verlengd”:

Ik denk dat Sony en Microsoft het ontzettend goed aanpakken. Ze hebben gedaan wat nodig was om 4K te bereiken, om het platform vers te houden voor technologie die zich sneller ontwikkeld dan de standaard cyclus van 10 jaar.

Ook geeft de topman aan dat studio’s van Electronic Arts met games voor zowel de PlayStation 4 Neo als Project Scorpio bezig zijn. Project Scorpio is Microsoft’s naam voor de geupgrade console die eind volgend jaar in de winkels moet liggen, zo werd tijdens de E3 duidelijk. De upgrade van de PlayStation 4, nu nog Neo genoemd, wordt waarschijnlijk tijdens een event op 7 september aangekondigd.