Log in

Bedenker van de Fable-serie en oprichter van de mobiele studio 22 Cans Peter Molyneux heeft zich afgelopen nacht uitgesproken over de online negativiteit tegen de Xbox One. Volgens Molyneux reageert men op oneerlijke wijze en heeft men niet genoeg nagedacht.

In een interview met TechRadar is Molyneux vrij duidelijk over de mening van gamers online: “Het is een vrij oneerlijke gedachte dat Microsoft ons gamen probeert te beheren, ze proberen ons enkel te forceren altijd online te zijn. Dat is iets waar mensen niet vaak genoeg bij stil staan.”

Daarnaast is Molyneux niet geheel te spreken over de reactie van het internet op de wijzigingen binnen Microsoft’s beleidsvorming rondom de Xbox One. “Microsoft kondigde aan dat ze die wijziging gingen doorvoeren en we hadden allemaal moeten terugkeren op onze voorgaande kritieken en moeten zeggen ‘Geweldig, jullie hebben echt geluisterd naar waar de fans om vroegen’. Nu moeten ze extra bijsturen om weer op de goede lijn te komen,” aldus Molyneux.

Dat Monlyneux een grote vriend is van Microsoft, wisten we natuurlijk al langer, maar dat is niet de reden achter zijn opmerkingen: “I ken Microsoft en ik weet dat wat ze doen, ze doen omdat ze denken dat het beter is voor de lange termijn. Maar we moeten ons realiseren dat de wereld waar we vandaag de dag in leven heftig reageert op het maken van fouten en dat je heel oneerlijk veroordeeld kan worden, helemaal wanneer het om zo’n groot bedrijf gaat.”Tags:

Lees verder:

Geef een reactie