game nieuws Log in

In oktober lukte de Japanse niche-studio Treasure het om hun populaire shoot ‘em up Ikaruga te greenlighten op Steam. De studio wil het echter niet bij Ikaruga laten; games zoals Radiant Silvergun en Bangai-O maken ook een kans.

Treasure is een studio die verantwoordelijk is geweest voor een aantal van de beste (non-first person) shooters in de geschiedenis van gaming. Nadat de Dreamcast-klassieker al enkele jaren verkrijgbaar is op Xbox Live, zal de game binnenkort ook beschikbaar zijn op Steam. Maar mogelijk blijft het niet bij Ikaruga: als het meezit wil de studio meer games uit de oude doos halen, aldus een artikel in het Japanse blad Famitsu.

“Ikaruga is de eerste game, maar we zijn niet van plan om het daarbij te laten. Er zijn veel spelers die vragen of bijvoorbeeld Radiant Silvergun een optie is. Ports zijn een prima idee, maar een nieuwe game exclusief voor Steam lijkt ons nog beter om te doen!”

Treasure maakt al jaren geweldige, doch zeer aparte games die nooit van een groot succes hebben kunnen genieten. Hoewel games zoals Sin and Punishment vanwege de Nintendo betrekkingen waarschijnlijk niet zullen verschijnen op Steam, kunnen we ons wel verheugen op bijvoorbeeld Gunstar Heroes, Radiant Silvergun, Bangai-O en uiteraard Ikaruga.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *