Mobiele versie van Fortnite Battle Royale aangekondigd

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Mobiele versie van Fortnite Battle Royale aangekondigd

Dat de game succesvol is, bleek al uit de vele aantallen die de game spelen op zowel de consoles als de pc. Epic games heeft vandaag aangekondigd dat er ook een mobiele versie op komst is van de populaire Battle Royale-modus. 

De Battle Royale-modus van Fortnite krijgt een mobiele versie. Qua informatie heeft ontwikkelaar Epic Games nog weinig bekendgemaakt. Wel weten we dat de modus vrijwel hetzelfde gaat zijn als die op de console en pc. Vanaf aanstaande maandag kunnen iOS-gebruikers zich aanmelden voor het zogeheten Invite Event. Hieruit wordt een selectie gemaakt en krijgen de gelukkigen een link toegestuurd waarmee ze de game kunnen downloaden. Momenteel kunnen alleen iOS 11-gebruikers met de game aan de slag. Android-gebruikers moeten nog een paar maanden geduld hebben. Epic Games heeft ook aangegeven dat spelers kunnen samenwerken met spelers op de pc, Mac en PlayStation 4. Verdere details zullen maandag volgen.

In Fortnite Battle Royale kunnen honderd mensen tegen elkaar vechten tot er maar één iemand overblijft. Daarnaast kunnen spelers dingen bouwen om zichzelf te verdedigen.