game nieuws Log in

Minecraft is inmiddels meer dan 35 miljoen keer verkocht. Dit zijn de totale verkoopcijfers van alle platformen. Markus ‘Notch’ Persson stuurde vandaag een tweet de wereld in waarin hij bevestigde dat de PC-versie van Minecraft al meer dan veertien miljoen keer over de digitale toonbank is gevlogen.

Minecraft verscheen naast de PC ook op de Xbox 360, PS3, iOS en Android. Binnenkort staan er ook releases gepland voor de PS4, PS Vita en de Xbox One.

De digitale versie van Minecraft op de Xbox 360 verkocht meer dan zes miljoen keer. Vorig jaar verscheen de game ook in de winkels en deze behaalde zelfs een top tien notering bij de best verkochte games van 2013. Microsoft maakte bekend dat beide versies samen meer dan tien miljoen keer zijn verkocht. De versies op Android en iOS, genaamd Minecraft: Pocket Edition, doen het even goed: tien miljoen keer verkocht over beide platformen samen. De PS3-versie van de game verscheen pas in december vorig jaar, maar verkocht wel al meer dan een miljoen keer binnen twee weken.

Minecraft is één van de grootste succesverhalen van de afgelopen jaren. De enige andere games die vergelijkbare verkopen haalden zijn Mario Kart Wii en Grand Theft Auto V, met respectievelijk 34 en 29 miljoen verkochte exemplaren. De cijfers van GTA dateren van voor de kerstperiode.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *