Log in

De Xbox One, momenteel in Nederland gepland voor een release begin 2014, zal bij zijn release geen ondersteuning bieden voor externe opslag. Spelers zullen het dus voorlopig met de 500GB harde schijf moeten doen die op iedere console zit. Dit maakte Larry ‘Major Nelson’ Hryb bekend tijdens de PAX Prime afgelopen nacht.

Het antwoord volgde op een vraag uit het publiek tijdens een live-opname van zijn podcast. Volgens Hryb zijn er wel plannen om dit toe te staan, mocht de speler meer ruimte nodig hebben. Echter zal dit niet direct beschikbaar zijn bij de release van de console.

“Ieder exemplaar van de Xbox One zal met een harde schijf van 500GB komen,” zo legt Hryb uit, “maar het plan is om in de toekomst zeker externe opslag te ondersteunen zoals we dat ook op de Xbox 360 deden. Zo ver ik weet zal dit echter niet bij de release zijn omdat het team nog druk aan andere dingen werkt, maar het staat zeker op de lijst. Wanneer de functie wel zal komen, weet ik niet.”

In mei werd al bekend dat de USB-poorten achter op de Xbox One allemaal USB3.0 zijn en ook harde schijven op USB3.0 zal ondersteunen. Nu is het dus enkel nog de vraag vanaf wanneer.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie