Log in

Microsoft heeft afgelopen nacht de cijfers gepubliceerd over het vierde kwartaal en het financiële boekjaar 2013. Volgens de cijfers zit de groei momenteel vooral bij de entertainment-divisie, terwijl de gigant uit Redmond vooral moet afschrijven op zijn Surface-tablets.

In het laatste kwartaal, dat eindigde op 30 juni, draaide het bedrijf een totale omzet van 19,9 miljard dollar, een stijging van 10 procent in vergelijking met het jaar daarvoor, en maakte het bedrijf 4,97 miljard dollar winst. Deze groei lijkt vooral uit de entertainment-divisie te komen waar ook de Xbox onder valt. De divisie liet een groei van 8 procent in dit kwartaal zien, waarmee omzet steeg naar 134 miljoen dollar tijdens het kwartaal, en een groei van 6 procent over het hele jaar. In totaal zorgde de divisie voor een omzet van 566 miljoen dollar tijdens het financiële boekjaar. Daarnaast liet Microsoft weten dat de omzetten uit Xbox Live sterk waren gestegen tijdens het laatste kwartaal. Volgens het verslag steeg de omzet uit digitale games en DLC met bijna 20 procent.

Toch moet de soft- en hardware ontwikkelaar toch een flinke afschrijving maken op hun Tabletdivisie. In totaal schrijft Microsoft 900 miljoen dollar af op de Surface-tablets, door tegenvallende verkopen en een niet al te positief onthaal van de vorig jaar gelanceerde Surface RT. Hierdoor zakt het koers van Microsoft op de Amerikaanse beurs met 7 cent per aandeel.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie