Microsoft stopt productie van de Xbox 360

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft stopt productie van de Xbox 360

Na meer dan tien jaar van beschikbaarheid heeft Microsoft vandaag aangekondigd om de productie van de Xbox 360 te stoppen. Online services en accessoires zullen wel nog steeds beschikbaar zijn.

Phil Spencer heeft vandaag laten weten dat de productie van de Xbox 360 gestaakt wordt. Dit betekent langzaamaan het einde voor Microsoft’s succesvolle console.

De Xbox 360 hielp een volledige generatie van gaming te definiëren. Ik ben ontzettend trots op al het werk en alle toewijding die in het ontwikkelen van de Xbox 360-hardware, -diensten en -games is gegaan. Ook ben ik dankbaar voor de steun van de gamers van de afgelopen tien jaar.

 

Dankzij de Xbox 360 is Xbox Live uitgegroeid in een grote online community. De console zelf is een populaire entertainment hub geworden met meer dan 78 miljard uur gespeelde games, een gezamenlijke gamer score van bijna 486 miljard, 27 miljard behaalde achievements en 26 miljard gespendeerde uren in apps.

 

De console betekende veel voor iedereen bij Microsoft. Hoewel we allemaal een geweldige tijd hebben gehad, beginnen de problemen die je krijgt bij het maken van een product voor een console van meer dan tien jaar oud op te doemen. Daarom hebben we besloten om de productie van de Xbox 360 te stoppen. We zullen zolang de voorraad strekt nog steeds nieuwe Xbox 360’s leveren, mocht de vraag er nog zijn.

Dat Microsoft stopt met het produceren van de console betekent niet dat de diensten ook direct stoppen. Xbox Live zal nog steeds online blijven, inclusief alle services en mogelijkheden. Onderdelen en accessoires zullen zolang de voorraad strekt nog steeds beschikbaar zijn via winkels of de Xbox Store, maar het einde is in zicht.