Log in

Waar Microsoft tijdens de E3 nog aankondigde dat de Xbox One november aanstaande in 21 landen zou lanceren, is vandaag bekend geworden dat dit aantal is teruggebracht naar 13. Onder andere Nederland, België en de Scandinavische landen vallen buiten de boot, wat een grote domper zal zijn voor veel gamers.

De Xbox One zou, volgens Microsoft, in november verschijnen in 21 landen wereldwijd voor de prijs van 499 euro / dollar. Nu blijkt echter dat alleen de VS, Canada, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Australië, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Mexico, Spanje en het Verenigd Koninkrijk de console zullen krijgen in de maand november. De andere 8 landen zullen moeten wachten tot het begin van 2014.

De vertraging ligt aan een aantal zaken volgens Microsoft, waarvan de voornaamste is dat er problemen zijn met de vertalingen voor verschillende gebieden. Het Nederlands is één van die talen, niet zo zeer voor schermteksten, maar wel voor de ondersteuning van Kinect voor onze taal. Hiermee lijkt Microsoft wel te beloven dat ook wij Nederlandse eindelijk stemherkenning krijgen op de console, iets wat bij de Xbox 360 werd beloofd maar nooit werd geleverd.

Wat dit voor effect zal hebben op de reserveringstotalen is onbekend, maar we verwachten dat dit weinig goeds zal doen. Microsoft adviseert klanten die vragen hebben contact op te nemen met hun winkel of leverancier rondom de levering van de console, al zullen deze op dit moment nog net zo weinig informatie hebben. Gamers die hun reservering wel laten staan zullen ook bij de release een Day One-versie krijgen met extra game als compensatie.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie