Microsoft niet blij met slechte verkoop Xbox Japan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft niet blij met slechte verkoop Xbox Japan

Microsoft is niet content met de slechte start van de Xbox One in Japan. Het bedrijf is echter vastbesloten om daar verandering in te brengen en de console ook daar een succes te maken.

De Xbox One kwam op dezelfde dag in Japan uit als hier in Nederland en sindsdien zijn er maar 25.000 exemplaren verkocht. Microsoft is daar natuurlijk niet al te blij mee, maar zal er alles aan doen om dit te verbeteren. In een interview met Famitsu heeft de baas van de Japanse tak van Xbox, Takashi Sensui, verteld hoe Microsoft over de aantallen denkt.

“Het is niet alsof we blij zijn met de huidige situatie. We hopen dat we het kunnen verbeteren dankzij feedback van onze klanten zodat we iets kunnen bieden waar iedereen plezier van kan hebben. We zijn ook op de hoogte dat we ervoor moeten zorgen dat meer mensen op de hoogte zijn van de Xbox One. De console-generatie wordt steeds langer, dus het is belangrijk om een lange termijn plan te hebben voor de marketing en publiciteit. De eerste stap is gemaakt, we zullen ons best blijven doen.”

Ook aan Phil Spencer werd gevraagd wat hij vond van Microsoft’s situatie in Japan. Hij gaf aan dat de Japanse markt en Japanse ontwikkelaars belangrijke factoren voor Microsoft zijn en blijven. Hij begrijpt dat de Xbox One nog een lange weg te gaan heeft.