Log in

Microsoft is vanaf april gestopt met geld vragen voor het updaten van Xbox 360-games. Uitgevers en ontwikkelaars waren verplicht te betalen als ze hun games wilden updaten. Vicepresident van Xbox Live, Marc Whitten, bevestigt dit vandaag op Twitter.

De geruchten dat Microsoft deze stap gemaakt zou hebben gingen al even rond, maar het is de eerste keer dat het bedrijf ook daadwerkelijk een bevestiging geeft. Dit geldt voor zowel gewone als Xbox Live Arcade-games. Later bevestigde Larry ‘Major Nelson’ Hryb dit namens Microsoft ook nog eens.

Eerder moesten ontwikkelaar bij iedere nieuwe update of patch een bepaald bedrag aan Microsoft betalen. Vooral kleinere ontwikkelaars hadden hier veel last van, waaronder Phil Fish die een patch voor de game Fez niet kon betalen. Microsoft vraagt nu alleen nog geld voor een update als deze het daadwerkelijke spel verandert. Ook hoeven ontwikkelaars wiens game is afgekeurd en deze moeten verbeteren en opnieuw laten keuren, dat bedrag ook niet opnieuw te betalen.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie