Microsoft kondigt Xbox One S All-Digital aan

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Microsoft kondigt Xbox One S All-Digital aan

Na veel geruchten en lekken heeft Microsoft de Xbox One S All-Digital Edition aangekondigd. De nieuwe versie van de Xbox One S heeft geen discdrive, maar komt standaard met een 1TB harde schijf. De vernieuwde console is vanaf mei te koop voor 230 euro.

Er gaan al tijden speculaties over een Xbox One zonder discdrive en vandaag heeft Microsoft de sluier van het nieuwe model afgetild. De Xbox One S All-Digital Edition lijkt Microsoft’s belofte uit 2013 over een console zonder schijfjes nu in te lossen. De vernieuwde console komt standaard met een harde schijf van 1TB opslag, een draadloze controller en drie games: Minecraft, Sea of Thieves en Forza Horizon 3.

Buiten het verdwijnen van de discdrive verandert er weinig aan de nieuwe console: de One S All-Digital behoudt de witte kleur, ondersteuning voor HDR-beelden tijdens het gamen en 4K-resolutie voor het streamen van video.

Naast de nieuwe console kondigde Microsoft ook een nieuw abonnement aan met zowel Xbox Live Gold als Xbox Game Pass. Meer daarover lees je hier.