Microsoft brengt Xbox Game Pass ook naar pc

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Microsoft brengt Xbox Game Pass ook naar pc

Microsoft heeft aangekondigd dat de Xbox Game Pass-dienst ook naar pc komt. Met de pass krijgen spelers voor een maandelijks bedrag meer dan 100 games tot hun beschikking. De pass was al beschikbaar voor Xbox One.

Sinds 2017 maakt Microsoft het voor spelers mogelijk om voor een vast bedrag per maand toegang te krijgen tot een bibliotheek aan games onder de naam Xbox Game Pass. Na verschillende geruchten heeft de software- en hardwarebouwer uit Redmond bevestigd dat de dienst ook naar pc komt. Leden van Game Pass kunnen meer dan 100 verschillende pc-titels downloaden, zonder extra kosten.

De pc-versie van de Xbox Game Pass draagt dezelfde naam als op de console en er worden games van meer dan 75 verschillende ontwikkelaars aangeboden, waaronder Bethesda, Deep Silver en Devolver Digital. Of spelers met een huidig Xbox Game Pass-abonnement ook van de pc-versie gebruik kunnen maken zonder extra kosten, is op het moment nog niet bekend.

De releasedatum voor de pc-versie van Xbox Game Pass ontbreekt momenteel nog. Microsoft belooft meer informatie te geven tijdens de E3 persconferentie op 9 juni aanstaande.