game nieuws Log in

Microsoft zou bezig zijn met een Siri-achtige software voor Windows met de naam Cortana, een personage uit de Halo-serie. Microsoft zou deze software in willen zetten voor al zijn Windows-apparaten en Xbox One, aldus ZDNet.

Cortana zou het antwoord van Microsoft zijn op Apple’s Siri en Android’s Google Now. Het zal gebruik gaan maken van de cloud en “het zal zich kunnen aanpassen en leren”. Volgens ZDNet gaat de sotware meer doen dan alleen het bedienen van je telefoon via spraak. Zo kan het bijvoorbeeld informatie opslaan en deze delen met andere Windows-apparaten en, in de toekomst, met de Xbox One.

Het personage Cortana staat vooral bekend als de kunstmatige intelligentie die Halo’s hoofdpersonage Master Chief helpt in de Halo-reeks. Steve Balmer, CEO van Microsoft, gaf in juli al aan dat het bedrijf bezig is met het “werken aan een familie van apparaten die omhuld worden door dezelfde service”. Hierbij zou hij gedoeld kunnen hebben op Cortana. Microsoft heeft over Cortana echter nog niets bevestigd.

 
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *