Meer details bekend van Destiny: Rise of Iron

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Meer details bekend van Destiny: Rise of Iron

Destiny is inmiddels al bijna twee jaar op de markt en na de toevoeging van The Taken King vorig jaar, maakt Bungie zich klaar om Rise of Iron aan de game toe te voegen. Deze uitbreiding zorgt meer voor een update dan dat de game volledig wordt herzien, maar heeft daarom niet minder te bieden en de details werden vandaag bekendgemaakt.

In The Taken King introduceerde Bungie Artifacts. In Rise of Iron zullen spelers nog steeds de mogelijkheid hebben om deze te equippen en infusen, maar daarnaast worden er ook acht nieuwe Artifacts aan Destiny toegevoegd. Volgens Game Informer, die verslag deed van de nieuwe details, zou elk van deze acht een ‘game-veranderde mogelijkheid’ bezitten. Voorbeelden hiervan zijn de mogelijkheid om vijanden kort aan jouw team toe te voegen wanneer je ze slaat, terwijl de ander ervoor zorgt dat je cooldown timer voor sprinten wegvalt.

Daarnaast voegt Rise of Iron een feature met de naam Ornaments toe. Hiermee zullen spelers het uiterlijk van hun uitrusting kunnen aanpassen en ook de uitvoering van exotic wapens. Ook zal het maximale Light level stijgen, die voorheen op 335 stond, naar 385. Maar dit is nog niet het einde van het Light level, want wanneer de raid Wrath of the Machine een release krijgt, zal deze stijgen naar 400. Wanneer de raid precies uitkomt is momenteel nog onduidelijk, maar het zou een paar dagen na de release moeten zijn. Hoewel het Light level dus wel een nieuw maximum krijgt, valt dat niet te zeggen van het level van de speler, die op de momentele max van 40 blijft staan.

Als laatste maakte Bungie tegenover Game Informer bekend dat het twee events zal terugbrengen van vorig jaar, namelijk Festival of the Lost, die aansluit bij de feestdag Halloween, en Sparrow Racing League, het event dat in december plaatsvond. Het wachten op de nieuwe uitbreiding eindigt volgende maand; Rise of Iron zal namelijk op 20 september uitkomen voor PlayStation 4 en Xbox One.