Meer dan een miljard dollar opgehaald via Kickstarter

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Meer dan een miljard dollar opgehaald via Kickstarter

Kickstarter heeft vanochtend aangekondigd dat er meer dan een miljard dollar is geïnvesteerd in projecten via het bedrijf. Van dat bedrag ging er meer dan 215 miljoen dollar naar game-gerelateerde projecten.

Ongeveer 5,7 miljoen mensen uit 225 verschillende landen hebben inmiddels een investering gedaan via Kickstarter. De 215 miljoen dollar dat geïnvesteerd werd in games werd verspreid over 8.751 verschillende projecten. De absolute koning van Kickstarter blijft de game Star Citizen, met inmiddels meer dan 37 miljoen geïnvesteerde dollars in totaal.

Mensen uit de Verenigde Staten investeerden het meest: ruim 660 miljoen dollar in totaal. Landen als Engeland en Canada volgen de VS, maar op gepaste afstand. Deze landen doneerden nog geen 10% van de totaalsom van mensen uit Amerika. Wij Nederlanders doen het ook behoorlijk met een top tien notering. Zelfs mensen uit een land als Antarctica doen aan Kickstarter met een opgetelde investering van $3.707.

Kickstarter gaf nog wat interessante feitjes uit. Zo investeerden meer dan 1,6 miljoen mensen vaker dan één keer en zijn er zelfs bijna zestien duizend mensen die meer dan vijftig keer de portemonnee trokken. Op weekbasis is woensdag de populairste dag om een investering te doen; op maandbasis is dat de dertiende van de maand.