Meer bekend over de mobiele Harry Potter RPG

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Meer bekend over de mobiele Harry Potter RPG

Hoewel Niantic Inc. bezig is met het ontwikkelen van een mobile game gebaseerd op het Harry Potter-universum zijn zij hier niet de enige in. Vandaag is een trailer uitgekomen met de eerste beelden van een mobile Harry Potter RPG.

Harry Potter: Hogwarts Mystery is een mobiele RPG-game gebaseerd op het Harry Potter-universum. De game, die in ontwikkeling is bij Jam City en Portkey Games, speelt zich zoals de naam verklapt af in het magische kasteel Hogwarts. De game moet in 2018 uitkomen voor Android en iOS. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Hoewel de game zich in Hogwarts afspeelt en veel bekende professoren te zien zijn in de trailer, hebben het verhaal en de omgeving niks te maken met Harry Potter. De game speelt zich namelijk voor de gebeurtenissen van de boeken af. In de game kun je je personage trainen in verschillende toverspreuken en vaardigheden. Deze kun je daarna gebruiken om ten strijde te trekken tegen andere tovenaars of spelletjes te spelen op locaties in de school.