Mede-oprichter verlaat Ouya

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Mede-oprichter verlaat Ouya

Muffi Ghadiali heeft plotseling ontslag genomen bij het Ouya-team. Hij was een drijvende kracht achter het opzetten van het team en de console zelf. Hij heeft geen reden gegeven voor zijn vertrek. Mede-oprichter verlaat OuyaIn een statement op de Amerikaanse website Techcrunch heeft het Ouya-team het vertrek van Ghadiali laten weten.

“Ouya richt zich meer op de volgende fase van de onderneming en product ontwikkeling. We hebben aanpassingen gemaakt, waaronder het vertrek van Muffi Ghadiali die onmisbaar was tijdens de launch van de Ouya. Zoals verwacht verandert de markt waarin de Ouya zich bevindt constant en moeten wij ons daarop aanpassen.”

Ghadiali had de leiding over meerdere teams bij Ouya, voornamelijk de teams die verantwoordelijk waren voor de soft- en hardware. Hoewel er geen echte reden is gegeven voor zijn vertrek, blijken anonieme bronnen aan te geven dat het zijn eigen beslissing was en dat er geen kwaad bloed tussen de partijen is.

Ouya is de op Android-gebaseerde mini-console die gespecialiseerd is in kleine producties van indie-ontwikkelaars. De bedoeling van de console is dat het een grote keuze aan games voor een kleine prijs aan kan bieden en dat elke gebruiker de machine kan gebruiken als basis voor game-ontwikkeling. De console deed veel stof opwaaien toen het via Kickstarter gefinancierd kon worden, maar sinds de launch van de console is het akelig stil gebleven.