Marvel Heroes stopt vroeg en ontslaat werknemers

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Marvel Heroes stopt vroeg en ontslaat werknemers

Eerder deze maand kregen we te horen dat Marvel Heroes ging stoppen. De bedoeling was dat de servers van de game open bleven tot en met 31 december, waarna de servers offline moesten gaan. Nu blijkt dat het uitvoeren van dit plan toch anders is gegaan dan gehoopt.

De ontwikkelaar achter Marvel Heroes, Gazillion Entertainment, is per direct volledig gestopt. Alle werknemers die bij de studio werkten zijn op de dag voor Thanksgiving op staande voet ontslagen en hebben daarbij geen fiscale vergoeding gekregen. Dit is gebleken uit meerder tweets van verschillende ex-werknemers van Gazillion Entertainment, waaronder die van Anthony Gallegos.

Eerder deze maand was er veel discussie over gamers die hun geld terug wilden vorderen voor het kopen van XP boosters net voor de bekendmaking dat Marvel Heroes ging stoppen. De voormalig gameplay engineer van Gazillion Entertainment, Andrew Hair, heeft zich hier op Twitter over uitgelaten. Hij geeft aan dat hij het begrijpelijk vindt dat de gamers hun geld terug willen, maar dat de werknemers de afgelopen acht werkdagen niet uitbetaald krijgen en geen verzekering meer zullen hebben.

Volgens een afscheidsbrief van CEO Dave Dohrmann is de versnelde terminatie van de game tot stand gekomen door het terugtrekken van bankcrediteuren. Hierdoor was er per direct geen geld meer om de game en de werknemers te ondersteunen.