game nieuws Log in

AMD heeft de langverwachte Mantle-update voor de PC-versie van Battlefield 4 beschikbaar gesteld voor gebruikers met specifieke AMD-videokaarten. De update moet de prestaties van de game sterk verbeteren. De nieuwe AMD-firmware is echter nog een keer uitgesteld.

Zowel de nieuwe firmware als de update voor Battlefield 4 waren al meerdere malen uitgesteld: de ondersteuning voor de nieuwe API had al in november beschikbaar moeten zijn. Nu is het Electronic Arts en DICE toch nog gelukt om de update in januari op de markt te brengen. De update lost enkele bugs in de PC-versie op, maar de belangrijkste toevoeging is de ondersteuning voor de nieuwe API, waarmee AMD uiteindelijk OpenGL en DirectX hoopt te vervangen.

Toch zullen spelers de verbeteringen voorlopig nog niet merken. Om van de nieuwe API gebruik te kunnen maken moeten spelers namelijk ook de nieuwe firmware-update voor hun AMD-kaart hebben. Catalyst 14.1 laat echter momenteel nog even op zich wachten, maar de verwachting is dat ook dit niet lang zal duren.

Dankzij de nieuwe API zouden de prestaties in bijna iedere situatie beter moeten worden, vooral wanneer de CPU de rest van het systeem ophoudt. Om van de Mantle-API gebruik te maken moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen: je draait een x64-versie van Windows 7, 8 of 8.1 en beschikt over een Graphics Core Next Radeon-GPU van AMD. In eerste instantie zal de nieuwe API alleen de R9 290X, R9 290, R7 260X en de GPU-units van de Kaveri-apu’s ondersteunen.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *