Makers Titanfall ‘repareren’ de Xbox One controller

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Makers Titanfall ‘repareren’ de Xbox One controller

In een interview met The Verge heeft Justin Hendry, lead designer van Titanfall, aangegeven dat Respawn Entertainment samen met Microsoft heeft gewerkt aan een update die de Xbox One controller moet verbeteren. Het gaat voornamelijk om de analoge sticks die een stuk nauwkeuriger moeten worden.

Volgens Hendry is de huidige configuratie niet accuraat genoeg. “Het gaat eigenlijk alleen maar om het aanpassen van het input signaal. Het was gewoon niet wat het hoort te zijn; het voelde een beetje overgevoelig. Na de update is het goed. We zijn tevreden.”. Respawn werkt ook met Microsoft aan een verbetering van de upscaler in de Xbox One, welke alle resoluties ‘upscaled’ naar 1080p. Het is momenteel onduidelijk of dit alleen effect gaat hebben op Titanfall, of ook alle andere games op de console.

Microsoft brengt nog voor de release van Titanfall, op 11 maart aanstaande, een grote update uit voor alle Xbox One bezitters. Naast de eerder genoemde aanpassingen, kunnen mensen ook uitkijken naar een verbeterde vriendenlijst en meer party-chat mogelijkheden.