‘Mafia 3 binnenkort aangekondigd’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Mafia 3 binnenkort aangekondigd’

Uitgever 2K kondigt mogelijk binnenkort een nieuwe game in de Mafia-serie aan. Mafia 3 is volop in ontwikkeling en zal waarschijnlijk binnenkort aan het publiek worden getoond. Dat schrijft de site Pangamers op basis van domeinnaamregistraties. Take-Two, het moederbedrijf van 2K, heeft namelijk een aantal websitedomeinen geregistreerd die allemaal wijzen op een derde volwaardige titel in de Mafia-serie.

Het is al bijna vijf jaar geleden dat Mafia 2 uitkwam op de PC en vorige generatie consoles. De game werd overwegend positief ontvangen en geruchten over een vervolg kwamen daarom al vrij vroeg op gang. De registratie van dommeinnamen is vooralsnog het meest harde bewijs dat 2K daadwerkelijk aan de game werkt. Volgens Pangamers kan het nu nog maar twee kanten op: ‘Of Take-Two neemt de fans in de maling, of de game is dicht bij een aankondiging’.

De domeinnamen die zijn geregistreerd zijn onder meer mafia3thegame.com, mafiaiiithegame.com, mafiathree.com en mafiathreegame.com. Take-Two heeft de namen eind vorige week geclaimd. Mafia 3 wordt waarschijnlijk ontwikkeld door 2K Czech, de studio die ook het tweede deel maakte, voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC. De game wordt mogelijk getoond op de Gamescom in Keulen.