Mad Max

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Mad Max

Een aantal van jullie zullen wellicht de Mad Max film serie gezien hebben. Het eerste deel uit dit science-fiction epos dateert uit 1979 en is daarmee dus alweer 35 jaar oud. Hoofdrolspeler Mel Gibson mag dan met de jaren zijn verstand zijn kwijtgeraakt, maar in de franchise zelf zit nog genoeg leven met een aankomende nieuwe film in de serie. Dankzij ontwikkelaar Avalanche Studio’s zal er daarnaast dit jaar ook een gloednieuwe Mad Max game komen. Het team achter de Just Cause-serie heeft de handen wederom ineengeslagen en is volop bezig met de ontwikkeling van een digitale versie van de post-apocalyptische wereld Wasteland (de restanten van wat nu Australië is).

Na beelden te hebben gezien op de E3 en Gamescom van afgelopen jaar kunnen we met zekerheid stellen dat Mad Max geen kloon zal worden van Just Cause, de meest bekende titel van Avalanche Studio’s. Deze nieuwe titel zal een open wereld zijn en er zullen verschillende missies en zijmissies onafhankelijk van elkaar gespeeld kunnen worden in het woestijnlandschap dat Wasteland voornamelijk is. De omgevingen bestaan, net als de filmserie, uit grote open vlakten met hier en daar een (vijandige) nederzetting en rotspartijen. Hoewel de beelden er prachtig uit zagen op zowel de huidige als de next-gen platformen, is het nog de vraag hoe de ontwikkelaar er voor gaat zorgen dat er afwisseling zal blijven bestaan in de wereld van Mad Max.

Mad_Max_02

Tijdens een demo op de E3 zagen we al hoe Max en zijn partner Chumbucket een aantal snipers uitschakelden die hoog op een toren gestationeerd waren. Dit alles deden zij vanuit een auto die een grote rol zal spelen in de game aldus Avalanche Studio’s. Max’ iconische auto The Interceptor zal niet aanwezig zijn (deze zou gestolen zijn door een motorbende) en de speler zal de keus hebben uit meerdere voertuigen om de open wereld mee te verkennen. Waarschijnlijk zul je echter aan de slag gaan met een nieuwe auto (omgedoopt tot de Magnus Opum) om verder te komen in de game. Deze auto is volgens de ontwikkelaar een essentieel onderdeel van de game en ook laten beelden zien dat de wagen aan alle kanten kan worden aangepast naar de wensen van de speler. Wel moet er rekening mee gehouden worden dat elke keus die gemaakt wordt met betrekking tot het aanpassen (tot de vering van de wielen aan toe) ook een impact heeft op de manier waarop de game gespeeld zal worden. Een volledig aangepaste auto met veel extra onderdelen zal langzamer zijn en minder makkelijk sturen, maar bijvoorbeeld wel een stuk sterker zijn. Dit onderdeel van de game belooft veel interessants te bieden en zorgt voor een unieke draai aan het klassieke open-wereld gamegenre.

Mad_Max_03

Mad Max speelt zich echter niet alleen rijdend af, ook hand-to-hand combat zal een rol gaan spelen. Dit gedeelte van de game zag er nog niet heel spectaculair en goed werkend uit en had in onze ogen veel weg van de techniek die ook gebruikt is in de recente Batman-games. Naast de vuistgevechten zal Mad Max ook wapens bevatten die flink wat gewelddadige passages beloven. Zo toont een van de trailers beelden van een ontploffende vijand door het gebruiken van een handgemaakte granaat maar ook traditionele wapens, waaronder de shotgun, zullen hun opwachting maken in de game. Deze wapens zullen door de hele wereld te vinden zijn, hoewel munitie en wapenuitrustingen zeer schaars zijn

Over het verhaal is op het moment van schrijven nog niet veel bekend. Volgens de makers zal de game zich afspelen na de gebeurtenissen in de oude filmserie. In hoeverre er een koppeling is met de aankomende film is nog niet duidelijk. Het is hoe dan ook essentieel dat de game een goed verhaal zal vertellen want de game lijkt momenteel, ondanks vermakelijke gameplay, niet het meest originele product. Desondanks weet Mad Max nu al de toon van de filmserie te raken en is de game grafisch prachtig. Het is aan het team van Avalanche Studio’s om deze game een hit te maken wanneer deze in 2014 uit komt voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360 en PC.

Mad_Max_04