Log in

De dit jaar gesloten studio LucasArts, een onderdeel van Disney, was bezig met een HD remake van de 2D klassieker Day of the Tentacle meld Kotaku. De game zou al voor tachtig procent af zijn maar kreeg steeds geen groen licht van de uitgever, aldus een drietal ex-werknemers.

LucasArts stond bekend om zijn vele succesvolle 2D franchises in de jaren ’90, waaronder de Monkey Island serie, de Sam & Max serie en Full Throttle. Eerder dit jaar werd bekend gemaakt dat moederbedrijf Disney de ontwikkelaar opdoekte waardoor het prestigieuze Star Wars 1313 ook geannuleerd werd. Vandaag werd bekend dat een HD remake van de klassieke game Day of the Tentacle ook het levenslicht net niet heeft gezien.

Volgens ex-werknemers van LucasArts was Day of the Tentacle voor tachtig procent klaar maar wilde de uitgever de game niet lanceren. De top van LucasArts zouden geen interesse meer getoond hebben in het uitbrengen van zogenaamde “legacy” titels, waar eerder al de HD remake van de eerste twee Monkey Island titels onder vielen. “Voor veel van ons was dit een droom die uit kwam. Helaas zag het project nooit het daglicht, net als vele andere games die in ontwikkeling waren bij LucasArts”, aldus een van de ex-medewerkers. Naast Day of the Tentacle en Star Wars 1313 was het bedrijf ook bezig met diverse andere Star Wars gerelateerde games, waaronder een iOS game en een casual game genaamd Smuggler voordat Disney de stekker uit de ontwikkelaar trok.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie