Live-action serie van Life is Strange in de maak

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Live-action serie van Life is Strange in de maak

Life is Strange kwam vorig jaar uit en werd met veel lof ontvangen door critici en gamers. De episodische game heeft zelfs een aantal awards in de wacht gesleept. Vandaag is bekendgemaakt dat uitgever Square Enix samen met een aantal studio’s een live-action serie wil maken van Life is Strange.

Legendary Digital Studios wil in samenwerking met Square Enix, ontwikkelaar DONTDOD Entertainment en dj2 Entertainment een serie maken die volledig in het teken staat van Life is Strange. Laatstgenoemde is onder andere verantwoordelijk voor de nieuwste Sonic the Hedgehog-film. Greg Siegel, Vice President of Development and Production van Legendary Digital Studios, zegt het volgende over de samenwerking tussen bovengenoemde partijen:

Life is Strange is één van die zeldzame titels die bijzonder diepgaande personages en verhaallijnen combineert met meeslepende gameplay. Daarmee is het perfect voor een live-action vertolking en met veel plezier bundelen alle partijen hun krachten om de wereld van Arcadia Bay op een spannende manier tot leven te wekken.

Life is Strange speelt zich af in het stadje Arcadia Bay en gaat over een fotografe die na een gebeurtenis erachter komt dat ze de tijd kan terugspoelen. Legendary is momenteel bezig om schrijvers en een cast bij elkaar te zoeken om de live-action serie te kunnen maken.

Overigens is de eerste episode van de game gratis te downloaden voor de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en pc. Om die reden is ook bovenstaande trailer verschenen om de sfeer van de game te proeven.