Laatste seizoen van Telltale: The Walking Dead aangekondigd

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Laatste seizoen van Telltale: The Walking Dead aangekondigd

De inmiddels bekende Telltale: The Walking Dead-serie is toe aan zijn laatste seizoen. Dit maakte de ontwikkelaar in een filmische trailer bekend aan het grote publiek. Een fan ontdekte eerder vandaag al een lek over de game.

Eerder vandaag had een fan via Resetera ontdekt dat het laatste seizoen van de game eraan zat te komen. Ondertussen heeft de ontwikkelaar zelf bevestigd dat deze informatie klopt. De pre-order van de game gaat twintig euro kosten en geeft automatisch toegang tot de rest van de serie. Ook is 4K-resolutie voor PlayStation 4 Pro en Xbox One X bevestigd.

Het vierde seizoen over Clementine en haar emotionele verhaal in de post-apocalyptische wereld vol vleesetende zombies gaat naar een climax toewerken. De Telltale: The Walking Dead-games lopen gelijk met de stripboeken en televisieserie rondom The Walking Dead, maar vertellen het verhaal vanuit andere personages. In The Final Season ga je als Clementine zelf iemand helpen en verzorgen. In voorgaande delen werd Clementine vaak beschermd door andere mensen.

De eerste aflevering van het laatste seizoen is vanaf 19 augustus te spelen op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Ergens eind 2018 kunnen ook Nintendo Switch-spelers aan de slag met de game.