Konami werkt aan armprothese voor MGS-fan

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Konami werkt aan armprothese voor MGS-fan

James Young, een 25 jaar oude Brit, heeft na een ongeluk een nieuwe arm nodig. Naast de diverse gespecialiseerde mensen die nodig zijn om een armprothese te maken, zal uitgever Konami zich bij dit team voegen om de jongeman te helpen.

Na een treinongeluk verloor de 25-jarige James Young zowel zijn arm als zijn been. Young is een grote fan van Konami’s Metal Gear Solid-serie wat de aandacht trok van Konami, uitgever van de MGS-games. De studio wilde al helpen na het horen van zijn verhaal, maar werd extra aangemoedigd door het verhaal van de game Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. In de game verliest protagonist Big Boss zelf een arm en moet door het leven met een prothese. Dit zorgde voor diepe betrokkenheid vanuit de studio die vanaf dat moment besloot samen te gaan werken met de desbetreffende deskundigen om zo Young aan een armprothese te helpen.

Konami werkt in dit project samen met Sophie de Oliviera Barata, oprichter van het Alternative Limb Project (vertaald: alternatief ledemaat project), die op maat gemaakte protheses ontwerpt voor mensen die deze nodig hebben. De studio heeft het project onder de naam The Phantom Limb Project gedoopt en zal een blog bijhouden waarin de ontwikkeling van de prothese-ledematen, beïnvloedt door Metal Gear Solid, voor Young bijgehouden wordt. Mocht je geïnteresseerd zijn om op de hoogte te blijven van deze ontwikkeling, dan kun je de desbetreffende blog hier vinden. Er gaan geruchten dat er zelfs een documentaire, die het proces volgt, in de maak is.