Kojima geeft update over ontwikkeling van Death Stranding

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Kojima geeft update over ontwikkeling van Death Stranding

Op RTX Sydney gaf Hideo Kojima ons wat hints over wat we kunnen verwachten van Death Stranding. Zo vertelde hij bijvoorbeeld over de samenwerking met Guerrilla Games om de Decima Engine te ontwikkelen. Ook op het gebied van gameplay en voor welk platform de game uitkomt, liet hij wat doorschemeren.

Naar eigen zeggen zouden de trailers die we tot nu toe van Death Stranding zagen veel te zeggen hebben over de inhoud van de game. De teasers worden daarnaast ook gebruikt om reacties van fans te lokken. Hoewel Kojima Productions niet alle feedback toepast, wordt er wel naar de fans geluisterd. Kojima is in ieder geval blij met hoe fans de trailers uit elkaar halen op zoek naar hints, alhoewel hij bang is dat iemand op een gegeven moment doorheeft wat er precies gaande is.

Met Death Stranding wil de ontwikkelaar een verandering in de industrie brengen. Dit wil Kojima doen met behulp van een nieuwe vorm van gameplay. De nadruk ligt hier op het verbinden van mensen en spelers, waardoor de ‘strand’ in Stranding, oftewel streng of koord in het Nederlands, van groot belang is. Daarnaast krijgt Death Stranding een open world die we gewend zijn van AAA-games. Na een paar uur spelen zullen we echter merken dat er toch iets anders is.

De engine waarop Death Stranding gebouwd wordt, is de Decima Engine. Dit is ook de engine waar Horizon Zero Dawn van Guerrilla Games gebruik van maakt. Omdat dit twee compleet andere games zijn, werken Kojima Productions en Guerrilla Games samen aan de ontwikkeling ervan. Zo wordt er dus twee keer zo snel aan een engine gewerkt dan normaal.

In andere bronnen van DualShockers geeft Kojima trouwens aan aanbiedingen van verschillende partijen gekregen te hebben. Hij geloofde echter dat hij het meeste uit de game kon halen met Sony, die hem volledige creatieve vrijheid geeft. Daarnaast denkt hij momenteel nog niet aan een sequel, maar als er genoeg vraag naar komt, kan dit veranderen. Uiteindelijk blijkt ook dat Death Stranding op het moment geen gebruikmaakt van virtual reality-technologie. Het staat in ieder geval wel al vast dat Death Stranding uitkomt voor de PlayStation 4 en niet de potentiële PlayStation 5.