Kingdom Hearts Unchained χ komt naar iOS en Android

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Kingdom Hearts Unchained χ komt naar iOS en Android

Square Enix heeft aangekondigd dat Kingdom Hearts Unchained χ volgende week zal verschijnen voor Android en iOS. Of de gratis game ook naar Europa zal komen is op dit moment nog onduidelijk.

Volgens uitgever Square Enix zal Kingdom Hearts Unchained χ zich afspelen in de vroegste dagen van de Kingdom Hearts-verhaallijn, nog voor de Keyblade War. In de game zullen spelers bekende onderdelen uit de serie ervaren met een zelfgemaakte Keyblade wielder. De game zal het toneel bieden aan een reeks bekende Disney-karakters, maar zal ook nieuwe karakters bevatten.

Hoewel Kingdom Hearts Unchained χ een losstaande game is, zal deze wel banden hebben met andere games. Vooral de games in de aankomende Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue-collectie lijken banden te hebben met Kingdom Hearts Unchained χ. Een uur durende video met scènes uit Kingdom Hearts Unchained χ zal ook in de nieuwe collectie zitten, onder de naam Kingdom Hearts χ Back Cover.

Origineel ontwikkeld als browsergame verscheen Kingdom Hearts Unchained χ vorig jaar al in Japan voor smartphones. De nieuwe aankondiging lijkt voornamelijk gericht op de Noord-Amerikaanse markt, dus of de game ook naar Europa zal komen is momenteel nog onduidelijk.