Log in

Capcom heeft laten weten dat Resident Evil 5 sinds kort hun best verkochte titel is sinds de oprichting van het bedrijf in 1983. Nu komt dat misschien niet als een verrassing, maar wat wel leuk is om te weten is welke game die titel droeg voordat RE5 het van de troon stootte. De voorloper van RE5 droeg die titel namelijk al 22 jaar!

RE5 heeft sinds de release in 2009 6,5 miljoen exemplaren verkocht waardoor de Super Nintendo versie van Street Fighter 2 (uit 1991) nu genoegen moet nemen met een tweede plaats. Die heeft namelijk 6,3 miljoen exemplaren verkocht. Hoewel ruim 6 miljoen exemplaren natuurlijk helemaal niet verkeerd is, moet je wel nagaan dat we het over 1991 hebben en dat games in die tijd zelden ook maar de 1 miljoen kraakten, laat staan 6 miljoen.

Capcom gaf ook een lijst met hun top tien best verkochte titels. Welke er in staan (en welke ook niet) zal je misschien verbazen.

Is de tabel niet goed zichtbaar, ververs de pagina dan even.

Opvallend is dat er geen enkel teken is van Megaman, Capcom bekent staat vanwege fighting games maar alleen Street Fighter de top 10 haalt, twee PSP games de lijst hebben gehaald en dat Monster Hunter 4 nú al in de top tien staat, terwijl die game pas twee maanden oud is (en exclusief is voor Japan). Ook is het raar dat  bijna alle delen van de Resident Evil serie er in te vinden zijn, behalve het bejubelde Resident Evil 4.

Veel mensen geven Capcom de laatste tijd veel shit vanwege hun twijfelachtige keuzes: Megaman die bij het grof vuil is gezet, het uitmelken van bepaalde series of hun onderhandse DLC praktijken. Ik kan dat niet ontkennen, maar toch blijf ik van het bedrijf en de games houden. Ik typeer mijzelf dan ook als zo’n vrouw die mishandelt wordt door haar man, maar ondanks dat niet bij hem weg kan gaan. Het blijft immers het bedrijf wat ons series zoals Megaman, Street Fighter, Bionic Commando en Onimusha (om er maar een paar te noemen) heeft gegeven. And Goddamnit, I love it.

 Tags:

Lees verder:

Geef een reactie