Log in

Er zijn door de jaren heen al een behoorlijk aantal hiphop gerelateerde games uit gekomen. Een aantal goede games, waaronder Marc Ecko’s Getting up en de Def Jam serie, maar ook een aantal slechter ontvangen games die grote namen achter zich hadden, zoals bijvoorbeeld 50 Cent Bulletproof. Deze spellen zijn allen ontwikkeld door ervaren uitgevers en met toestemming van de betreffende artiesten. Kanye Quest 3030 is echter een indie game waarbij dit niet het geval is.

Op het moment van schrijven is Kanye West nog steeds een van de meest populaire en controversiële hiphop artiesten ter wereld. Deze artiest is zodanig populair dat een groep programmeurs besloten om een traditionele Japanse RPG te bouwen rond zijn persoon. Niet alleen West wordt herkend in de game, ook andere grote namen zoals 2Pac, Notorious B.I.G. en Nicki Minaj passeren de revue.

Rond de personages in het spel is onlangs een kleine rel uitgebroken omdat geen van de artiesten officieel zijn of haar naam verleend hebben aan de makers. Toch is de game ontwikkeld met RPG maker VX, zonder officiële toestemming of samenwerking met de betrokken artiesten, en is deze (voorlopig) te downloaden voor Windows.

Het verhaal van Kanye Quest 3030 is niet heel diepgaand; West brengt op een dag in het jaar 3030 zijn vuilnis weg en wordt door een wormgat in de ruimte getransporteerd naar een andere dimensie. In deze dimensie is rapper Lil’ B heer en meester en moet West klonen van zijn collega-rappers uitschakelen om terug te kunnen keren naar zijn eigen dimensie. Zo neemt hij het op tegen klassieke artiesten, zoals the RZA, Tupac Shakur en NAS maar ook hedendaagse artiesten zullen het moeten vergelden. Een trailer met gameplay liet ons alvast zien dat de klonen op een manier bevochten worden die veel deed denken aan de technieken die o.a. gebruikt worden in Pokemon.

Of de game lang zal overleven valt te bezien. Copyright schending en het ongevraagd de namen van artiesten gebruiken kunnen reden zijn tot het offline moeten halen van het spel. Desondanks is de absurde humor en de vorm van de game uniek in zijn soort en zou dit heel goed wel eens een cult status kunnen behalen op de indie markt. Kanye Quest 3030 is voorlopig nog gratis te downloaden.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie