Log in

De populaire fighting game serie Street Fighter viert dit jaar alweer zijn 25e levensjaar. Met een steeds groeiende fanbase heeft de spraakmakende serie van Capcom zijn laatste verjaardag nog lang niet gezien. Met de komst van de laatste telg in de familie, Ultra Street Fighter IV, zou bijna vergeten worden dat het de eerste twee delen waren die de basis legden voor vechtspellen zoals we die tegenwoordig kennen.

Street Fighter werd goed ontvangen toen het voor het eerst speelbaar was in de Japanse arcades. Het was echter het tweede deel dat de grondlegger werd voor het genre en game series zoals Mortal Kombat, Tekken en Dead or Alive. Veel aspecten van hedendaagse fighting games zijn nog steeds gemodelleerd naar de game die in 1991 het licht zag.

Als ode aan deze invloedrijke serie is er dit jaar een documentaire uitgebracht waarin ingegaan wordt op de impact van Street Fighter op de game-industrie, genaamd I am Street Fighter. In de documentaire wordt onder andere gesproken over de invloed die Street Fighter heeft gehad op andere videogames en komen diverse personen uit de top van de World Cyber Games aan het woord.

Naast deze documentaire is er ook de site www.streetfighter25.com opgezet waar iedereen die zich geroepen voelt een anekdote of verhaal kan vertellen over zijn of haar ervaringen met de Street Fighter serie. Daarnaast is er een speciale collectors set te koop en is er extra artwork te vinden van de franchise over de jaren heen. Het valt in ieder geval niet te ontkennen dat Street Fighter een serie is die velen van ons heeft beïnvloed en ook zal blijven beïnvloeden.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie