Kickstarterproject Yooka-Laylee bereikt binnen een uur het doel

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Kickstarterproject Yooka-Laylee bereikt binnen een uur het doel

Gisteren werd door het Britse Playtonic bekendgemaakt dat Banjo-Kazooie een spirituele opvolger krijgt in de vorm van Yooka-Laylee. Vandaag ging de Kickstarter-campagne voor dit project online en dat is een ongekend succes gebleken.

Banjoo-Kazooie, de platformer over een beer en een vogel op avontuur, was een immens populaire game op de Nintendo 64. Nu een groep ex-medewerkers van de studio Rare, de makers van Banjo-Kazooie, een nieuw project wil beginnen blijkt nog eens hoeveel fans deze klassieker heeft. Yooka-Laylee heeft namelijk binnen een uur het doel behaald van 175.000 pond en kan daardoor gerealiseerd worden. Ondertussen staat de teller ruim 400.000 pond en dit loopt met de minuut op.

Er is nog niet heel veel bekend behalve dat de nieuwe game zal gaan over een kameleon en een vleermuis die samenwerken om levels te behalen en puzzels op te lossen. Wat al wel bekend is is dat Donateurs die op Kickstarter een bijdrage hebben geleverd kunnen de game voor 14 euro aanschaffen wanneer het uitkomt. Voor gulle gevers wil Playtronic mogelijk nog een art-book en een 64-bit versie van de game maken.

Als Kickstarter voldoende geld heeft opgebracht komt Yooka-Laylee waarschijnlijk uit op de pc, Playstation 4, Xbox One en WiiU. Een eventuele releasedatum is nog niet bekend gemaakt.