Log in

Het Amerikaanse Virtuix werkt momenteel aan een loopband waarmee spelers door virtual reality-games kunnen bewegen. De Omni, zoals het apparaat heet, maakt hiervoor gebruik van een speciale loopband waarop de speler in 360 graden kan bewegen. Het project heeft zijn doel ondertussen al ruimschoots gehaald.

De Omni is gebouwd in een kom-vormig model met speciale groepen in de helling. Door gebruik te maken van druksensoren en speciale schoenen kan de spelers blijven lopen of rennen, zonder van zijn plaats af te moeten. De software van de Omni zet dit dan weer om naar muis- en toetsenbordaanslagen, zodat de loopband in principe bij elke PC-game kan worden gebruikt. Om te zorgen dat de speler niet omvalt of wegglijdt staat deze in een speciale riem.

Om gebruik te kunnen maken van de loopband dient de speler wel in het bezig te zijn van een virtual reality-bril zoals de Oculus Rift, alswel een Kinect-sensor voor de PC. Deze meet of de speler loopt, rent, kruipt of sprint.

Het bedrijf achter de loopband, Virtuix, had een doel op Kickstarter gestelt van 150.000 dollar. Door de grote populariteit van het product had het product echter maar enkele uren nodig om dit bedrag te bereiken. De teller staat momenteel op 575.000 dollar, met nog 46 dagen te gaan. De productie van het apparaat moet in december dit jaar beginnen en in januarie 2014 moeten de eerste modellen worden opgeleverd.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie