Log in

Een ontwikkelaar die een tabletop game wilde ontwikkelen en zijn project op Kickstarter plaatste wordt beschuldigd van fraude na het annuleren van het project. Erik Chevalier starte in mei 2012 een Kickstarter project om een tabletop game te ontwikkelen. Hij vroeg om $35.000, ongeveer €26.000,- maar kreeg $123.000 bijna €93.000,- binnen via Kickstarter.

In eerste instantie was er veel belangstelling voor de game en de informatie die de ontwikkelaar plaatste was hoopgevend. Maar een jaar na de aankondiging was er nog weinig informatie over de release van de game en velen begonnen te twijfelen of de game daadwerkelijk zou uitkomen. In een recente update op de site van het Kickstarter project geeft de ontwikkelaar toe dat de game niet uit gaat komen en geannuleerd is. Volgens hem zijn er talloze fouten gemaakt, door onervarenheid, botsende ego’s en technische problemen.

Het geld is gestoken in het oprichten van een gamestudio, licenties en designkosten. De ontwikkelaar beloofd iedereen die het spel gepreorderd heeft via de eigen website en de ‘backers’ via Kickstarter terug te betalen, maar omdat hij op dit moment geen baan meer heeft kan dit een lang proces gaan worden.

Het nieuws dat het spel gecancelled is en dat het nog lang kan duren voor het geld terug is heeft een hoop negatieve reacties opgeleverd. Niet alleen op dit project in het bijzonder maar ook op het idee achter Kickstarter. Die is niet het eerste project wat gecancelled wordt na het ontvangen van het gevraagde bedrag en zal ook niet de laatste zijn. Er lijkt een wildgroei te zijn van Kickstarter projecten en de vraag is dan ook of dit wel zo goed is voor de reputatie van Kickstarter.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie