Log in

YEI Technology is via Kickstarter op zoek naar investeerders voor het PrioVR-systeem. Het draagbare sensorensysteem maakt het mogelijk games te besturen via realtime motion capture.

De PrioVR zal zich in de eerste plaats richten op het nauwkeurig volgen van de houding en beweging van het hele lichaam in een virtuele ruimte en kan daarbij gecombineerd worden met andere VR-producten, zoals de Oculus Rift. Volgens de ontwikkelaars zal het de gamer een ongekend meeslepende ervaring bieden.

De sensoren van het systeem dienen op de ledematen geplaatst te worden. De games kunnen vervolgens, zonder gebruik van andere detectieapparatuur, bestuurd en gespeeld worden met een zeer lage reactietijd. Het systeem is volgens de ontwikkelaars zelfs ruim acht keer nauwkeuriger dan Microsofts Kinect-systeem.

Het beoogde Kickstarter-doel voor de PrioVR staat op 225000 dollar. Wanneer deze doelstelling behaald is zal YEI Technology twee versies van de PrioVR beschikbaar stellen, namelijk de Lite en Pro-variant. Deze zullen respectievelijk 450 en 625 dollar gaan kosten.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie