John Riccitiello nieuwe CEO Unity

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
John Riccitiello nieuwe CEO Unity

Ex-topman van Electronic Arts John Riccitiello is benoemd tot de nieuwe CEO van Unity Technologies. Het Amerikaanse bedrijf is verantwoordelijk voor het maken van de Unity Engine, een 3D-engine waar vrijwel alle kleine games gebruik van maken.

Voormalig CEO van Unity Technologies David Helgason benoemde Riccitiello tot zijn opvolger. Hij gelooft dat door zijn benoeming, Riccitiello weer in staat is om te doen waar hij van houdt: in touch te zijn met ontwikkelaars en nieuwe projecten starten.

“Riccitiello is de juiste persoon om het bedrijf te leiden in de missie die we onszelf hebben opgelegd toen we ruim een decennium waren begonnen. Onze misschien om game-ontwikkeling te democratiseren. Hij heeft ons geholpen met het starten van projecten zoals Oculus en Syntertainment en gelooft in het belang van de indie-wereld van onze markt. Hij is het volledig eens met onze visie en strategie. Het zal betekenen dat we meer dan ooit gefocussed zijn ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot de beste technologie en services.”

John Riccitiello was de topman bij zowel SEGA als Electronic Arts, waar hij in maart 2013 ontslag nam, waarna Peter Moore tijdelijk het stokje overnam. Andrew Wilson bleek later zijn officiële vervanger.