Log in

John Carmack, mede oprichter van Id Software (bekend van o.a. Wolfenstein: The New order), gaf vandaag op twitter aan dat hij aan de slag zal gaan bij Oculus VR. Het bedrijf, dat momenteel druk bezig is met de ontwikkeling van de virtual-reality bril Oculus Rift, heeft Carmack als nieuwe Chief Technology Officer aangesteld. Hij zal daarnaast wel gewoon in dienst blijven bij Id Software.

Bethesda, mede-ontwikkelaar van Wolfenstein: The New Order, melde dat de werkzaamheden van Carmack aan de game niet zullen lijden onder zijn werk bij Oculus VR. “John is al een lange tijd geinteresseerd in het werk van Oculus VR en wil graag tijd besteden aan dit project. De technische leiding die hij op zich heeft genomen bij lopende projecten bij Id Software zullen niet worden aangetast”, aldus Bethesda.

Carmack, die bekend staat om zijn werk aan klassiekers als Commander Keen, Quake, Doom en Wolfenstein 3D, was al langer fan van het Oculus Rift project. Zo had hij niets dan lovende woorden toen het project voor het eerst bekend werd gemaakt op KickStarter en had hij een quote tijdens de E3 presentatie van de Oculus rift waarin hij zei dat “een bepaald gedeelte van de populatie, de hacker/ontwikkelaars groep, dit product helemaal geweldig zou vinden”.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie