Log in

Vandaag werd bekend gemaakt dat Sony hun aanstaande console, de PlayStation 4, op 22 februari 2014 zal uitbrengen in Japan. Sony maakte dit bekend tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Tokyo Game Show. Wel zal de Japanse versie van de spelcomputer met een aantal voordelen komen en zal er een exclusieve nieuwe PlayStation Vita gelanceerd worden voor de Japanse markt.

Met deze releasedatum is Japan de laatste regio waar de console in de schappen zal liggen. De PlayStation 4 zal al op 15 november 2013 beschikbaar zijn in de Verenigde Staten en zal op 29 november 2013 het levenslicht zien in Europa. De precieze redenen waarom Japan een late release heeft zal volgens Sony later worden toegelicht. Vooralsnog is bekend dat de mediagigant een groter aanbod aan Japanse games wil kunnen voorleggen aan de Japanse consument. Wel zullen de gamers uit het land van de rijzende zon een gratis download code ontvangen voor de game Knack bij de release van de console.

Het is opmerkelijk dat Japan een late release krijgt t.o.v. de rest van de wereld. Sony is van origine een Japans bedrijf en heeft met hun PlayStation serie al sinds het bestaan van de console het grootste marktaandeel in het land. Daar naast werden de voorgangers van de PlayStation 4 allemaal als eerste gelanceerd in Japan. Waarom dit nu anders is zal de aankomende tijd bekend worden gemaakt, aldus Sony.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie