Japanse president Sony: “Succes PS4 motiveert Japanse ontwikkelaars”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Japanse president Sony: “Succes PS4 motiveert Japanse ontwikkelaars”

Sony Computer Entertainment Japan president Hiroshi Kawano heeft zich uitgesproken over het succes van de PS4. Hij denkt dat het ongekende succes in het westen ook Japanse studios motiveert met hun ontwikkeling voor het apparaat.

Uiteraard is hij zelf zeer te spreken over de verkoop, maar volgens hem is het belangrijker wat ontwikkelaars er van vinden. In een interview met Famitsu laat hij zich dan ook uit: “Ik heb veel Japanse ontwikkelaars horen zeggen “dit is zeer motiverend”. Overwegend dat het mogelijk is voor de PS4 om z’n eigen momentum te creëren, ondanks dat velen zeiden dat ze weinig vertrouwen hadden thuis-consoles in de toekomst, zeiden veel ontwikkelaars “mijn motivatie is opnieuw aangewakkerd”. Dat maakt me ontzettend blij.”

Ondanks de Japanse afkomst van Sony, verschijnt de PS4 daar als één van de laatste gebieden in de wereld. Japanners kunnen op 22 Februari aanstaande pas aan de slag. Reden voor de late release is het gebrek aan oosterse content, maar als we Kawano mogen geloven mag dit dus in de toekomst geen probleem meer zijn.