game nieuws Log in

Satoru Iwata is ingegaan op de plannen om third-party bedrijven een kans te geven om Nintendo IP’s te gebruiken voor nieuwe producten specifiek voor de smartphone-markt. Dit is opmerkelijk voor iemand die tot voor kort duidelijk maakte dat dit nooit zou gebeuren, al blijft zijn statement abstract.

Iwata heeft aangegeven dat directe ports van oude Nintendo-games nooit zullen gebeuren, maar dat ze er wel over denken om hun characters uit te lenen voor nieuwe games. Sterker nog, ze hebben teams die al bezig zijn om de mogelijkheden te ontdekken hoe Nintendo zich het beste kan vertegenwoordigen op smartphones en tablets.

“In de huidige wereld lijkt het ons onmogelijk om de steun van de consumenten te krijgen als we dingen aanbieden zonder echte waarde, iets wat niet overeenkomt met de filosofie van Nintendo. Ik heb daarom geen restricties gegeven aan de teams die er mee bezig zijn. Zelfs niet de optie om games te maken met onze game characters.”

Dit kwam in navolging van het nieuws dat Nintendo bezig is met een nieuw platform, al zijn de details hierover schaars en abstract. Nintendo is blijkbaar van plan om een netwerk op te starten dat een positieve invloed zal hebben op de manier hoe mensen leven, genaamd: Quality of Life. Het netwerk zou toegankelijk moeten zijn via elk Nintendo-product, mede als smartphones. Tijdens een Q&A vertelde Shigeru Miyamoto dat hij bezig is met een “flagship title” voor het nieuwe platform. Verwacht wordt dat het in 2015 al het licht zal zien.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *