Log in

Onderzoeksbedrijf SuperData Research heeft vandaag aangekondigd dat de inkomsten van World of Warcraft in het afgelopen half jaar met 54 gedaald zijn. Het bedrijf liet daarbij weten dat de MMORPG afgelopen april maar 93 miljoen dollar binnenhaalde, terwijl dat 204 miljoen dollar was in september vorig jaar.

Toch ziet Blizzard het niet zo somber in. Onlangs kondigden zij een in-game store met microtransacties aan. Volgens SuperData Research laten de cijfers zien dat deze store en de laatste uitbreiding van World of Warcraft, Mists of Pandaria, het juist wel goed doen. SuperData interpreteert dan ook dat WoW-spelers zeker interesse hebben in dit nieuwe systeem met microtransacties.

Deze in-game store zal allereerst getest worden in Aziatische regio’s. In deze store zullen vooral gemaksvoorwerpen te verkrijgen zijn, waaronder experience boosters. Blizzard geeft aan dat hun plannen nog niet compleet zijn, waardoor fans bang zijn voor een ‘pay-to-win’-model. Blizzard heeft hierop gereageerd en zegt dat dat absoluut niet de bedoeling is.

 Tags:

Lees verder:

Geef een reactie