game nieuws Log in

Sea of Thieves | Pixel Vault

Sea of Thieves kende een woelige start. Om dit op te lossen pakte ontwikkelaar Rare eind april uit met een grote verjaardagsupdate. Meer informatie over deze update kwam Kotaku woensdag te weten in een interview met uitvoerend producent Joe Neate.

Als eerste praat Neate over Tall Tales. Deze reeks van negen missies laat spelers zoeken naar de Shores of Gold. Om dit te bereiken, moeten ze door wolken van dikke mist geraken. Dat doen spelers met behulp van het Shroudbreaker-artefact. Dit vinden we via verschillende taken, zoals het verkennen van ruïnes en de interactie met andere personages. Om heel dit project op te zetten, inspireerde de maker zich op Indiana Jones en The Goonies.

Zij die aan piraten denken, denken vast aan zeegevechten, plunderingen en schatten. Met de introductie van de PvP-modus Arena doen spelers precies dat. Hierin nemen vijf teams van vier spelers het op tegen elkaar. Met Arena wil de maker af van het deathmatch principe. Dat door spelers allereerst schatten te laten bereiken en vervolgens hierover zeegevechten te houden. Tussen alle actie door lopen we rond in het sociale Sea Dogs Tavern. Hier genieten we vervolgens van een warm bad, bekijken de rangschikking of ruilen beloningen om. Dit alles wordt in goede banen geleid door de Sea Dogs-factie.

Facties en zeegevechten

Door de Hunter’s Trading Corps krijgen we de mogelijkheid om te vissen en te jagen. Met de vangst van beide dingen hebben we twee mogelijkheden. Deze zijn te verkopen voor goud en reputatiepunten of kunnen worden omgetoverd tot heerlijke maaltijden. Jagers krijgen door deze toevoeging ook de mogelijkheid om Krakens of Megalodons te vangen.

Tijdens de nieuwe gevechten is het mogelijk om alles van een schip kapot schieten. Dit van het roer tot de mast. Hierdoor zijn schepen onbestuurbaar of varen ze veel trager. Om de zeegevechten nog destructiever te maken, introduceert Rare een harpoen-geweer. Dat heeft als gevolg dat we makkelijker vijanden enteren, schepen sneller doen draaien of sneller buit stelen.Meer weten:

Lees hier al het Sea of Thieves nieuws >>

Bron:

Tags:

1 reactie

 1. Bas Lamerichs Reageer

  dit is een goed spel en het wordt zelfs nog veel beter.
  bij de lancering inderdaad hadden ze misschien een paar maanden moeten wachten
  tot ze op het niveau van de 2de of 3de update zouden hebben gezeten
  er was toen heel veel kritiek over de leegheid van het spel.
  de makers hebben er toen alles op alles gezet om het spel beter te maken
  en dit ga je echt zien in de eind april update binnekort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *