gamenieuws Log in

Orwell Ignorance is strength | Pixel Vault

Fake news, post-truth en een surrveillance-staat die zich snel uitbreidt: het zijn allemaal actuele thema’s waar Orwell mee speelt. Gezien de geopolitieke ontwikkelingen zijn deze thema’s alleen maar prominenter aanwezig en kondigt Osmotic Studios in het licht van deze actualiteiten een tweede deel aan van hun game.

Het tweede seizoen van Orwell gaat Ignorance is Strength heten. Het vervolg van de de game is aangekondigd met een trailer waarin we geen gameplay zien, maar wel controversiële uitspraken en uitspraken met een grote impact door invloedrijke politici en academici over de waarheid. Ze reflecteren op onze informatievoorziening, de journalistiek en de veiligheid van onze samenleving, net zoals spelers in het eerste deel van Orwell deden.

Het tweede deel van Orwell borduurt verder op dit thema. Als agent van het Orwell-programma mag je weer inbreuk maken op mensen hun privacy in het belang van de staatsveiligheid en moet je steeds bepalen hoe ver je gaat. Welke informatie is relevant en wat kan achterwege gelaten worden? Je keuzes daarin kunnen van grote invloed zijn op de uitkomst van het verhaal.

Wanneer we weer Big Brother mogen uithangen, is nog niet bekend. Lees hier wat wij van het eerste deel van Orwell vonden.


Bron:

Tags:

Lees verder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *